Op de schaal van het gebouw werken wij van binnen naar buiten.

Onze visie is: ‘vorm volgt context’. Vanuit het programma van eisen organiseren wij het gebouw en de relaties die het met zijn omgeving moet of mag hebben. Dit doen we van binnen uit, wij zien gebouwen als architectuurmachines die onze opdrachtgevers moeten accommoderen en dienen, maar ook verrassen en uitdagen.
Als het programma geordend is wordt gekeken naar de relaties met de omgeving, hoe sluiten we aan op de externe routing en hoe laten we de architectuur aansluiten op de situatie. De context is niet alleen de situatie, maar bestaat onder andere uit programma, situatie, cultuur en regelgeving. Kortom alle invloeden die het ontwerp en het ontwerpproces bepalen vormen de context voor de uiteindelijke vorm.

Op de schaal van de stad werken wij van buiten naar binnen.

Elke locatie binnen de stad is onderdeel van het stedelijk weefsel, een weefsel dat is opgebouwd uit tal van lagen die door studie en onderzoek gedefinieerd kunnen worden. Hierdoor staat geen enkele plek in de stad op zichzelf. Iedere locatie heeft een relatie met het omringende stedelijk weefsel. En niet alleen met de directe omgeving, maar door functie en betekenis binnen het weefsel zijn er ook relaties met andere plekken in de stad. We onderzoeken de stad om voor de onderzoekslocatie te komen tot een programma dat aansluit op de bestaande stad en een verrijking voor de stad is.

 

Contact

DdP - Architectuur

Architect ir. Dennis de Poorter
06 12 37 37 92
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Adressen

adres:
Leistraat 57 
4818 NA Breda