Op een diepe smalle kavel is een intieme woning gebouwd.

Op een diepe kavel is deze nieuwe woning gebouwd. De bestaande garage is omge­bouwd tot hobby, kantoor of praktijkruimte.

De diepte van de kavel komt tot uitdrukking in het ontwerp van de woning. Vanaf de entree loopt een lange gang van voor tot achter door de woning. Deze gang schermt de private ruimten af van de bezoekers van de achtergelegen geren­oveerde garage.

De woonkamer, eetkamer en keuken zijn op de tuinzijde georiënteerd. Aansluitend op de woonkamer en eetkamer is een ruim terras gemaakt. Tussen de woning en de hob­byruimte bevindt zich een besloten patio, die lager gelegen is dan het niveau van de woning.

Op de verdieping bevindt zich ook een gang die de verdieping net als de begane grond in tweeën deelt. Ten opzichte van de begane grond Is deze opge­schoven de woning in, zodat aan de tulnzljde alle slaapka­mers gelegen zijn en aan de zijde van de oprit de badka­mers en de technische ruimte. in twee kleinere slaapkamers zijn entresols aangebracht, zodat de volledige hoogte van de kamers benut wordt.

Een vide ter plaatse van de trap en eetkamer verbindt beide verdiepingen ook verticaal en geeft zo vanaf de ver­dieping zicht op de begane grond.

Contact

DdP - Architectuur

Architect ir. Dennis de Poorter
06 12 37 37 92
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Adressen

adres:
Leistraat 57 
4818 NA Breda