Buitenplaats Bos Uyterlinde aan de rand van Amersfoort is verbonden met de natuur wonen, met de dynamiek van de stad voelbaar dichtbij.

In 1647 werd de aanzet gegeven tot de aanleg van de Wegh der Weegen, een elf kilometer lange weg over de uitgestrekte heide tussen Amersfoort en Utrecht. Aan deze weg is Buitenplaats Bos Uyterlinde gecreëeerd, zoals deze oorspronkelijk gedacht zijn langs deze weg met zijn monumentale bomenrijen, als overgang tussen weg en heide. De als een carré vormgegeven buitenplaats is onderdeel van de ecologische hoofdstructuur van de Utrechtse Heuvelrug, waar een historisch en heuvelachtig bos de achtertuinen vormt van de woningen van de buitenplaats.

Het motto bij het ontwerp van de buitenplaats was: Wat groen is moet groen blijven, ook in de toekomst. De 17 woningen hebben dan ook aangrenzend aan hun woning een stukje bostuin die overgaat in het mandelige bos, de bewoners zijn samen eigenaar en beheerder van het bos. Binnen de hofstructuur zijn 13 vrijstaande woningen en 4 geschakelde woningen gebouwd om een gemeenschappelijke binnentuin.

Voor dit project werkten we samen met Harvey Otten.

Contact

DdP - Architectuur

Architect ir. Dennis de Poorter
06 12 37 37 92
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Adressen

adres:
Leistraat 57 
4818 NA Breda