Top of de Bischof, voormalig warenhuis in Hengelo herbestemd tot winkels, woningen en bedrijfsruimte.

Prijsvraagontwerp.

Het voormalige warenhuis De Bischof in Hengelo is in dit prijsvraagontwerp opgetopt met een mix van woon- en werkruimte. 

CONCEPT   Uitgaande van de bestaande kwaliteiten van het gebouw is een uitbreiding toegevoegd, die de geleding en ritme van de bestaande gevels respecteerd. Door een terugvallende gevel te maken van aluminium lamellen en glas zal door reflectie van de lucht de optopping luchtig aan doen en middels dit glazen dak communiceert de uitbreiding met de openbare ruimte van de markt waar het pand aan gelegen is.

UITWERKING   In de oplapping worden een 7-tal maisonnetes gecreëerd en een 2-tal bedrijfsruimten voor gebouwgebonden werken. De woningen maken gebruik van de bestaande 2e verdieping en worden ontsloten middels een galerij op de derde verdieping. De hoof­dentree bevindt zich op het plein waar het trappenhuis en lift toegang bieden aan een gezamenlijke daktuin, de galerij en de bedrijfsruimten.

MAISONETTE   Een maisonette bestaat uit drie lagen met twee toegangen tot de woning. Een toegang via het terras en een toegang vanaf de galerij Op niveau O bevindt zich de eetkeuken aansluitend aan het terras. Aan de buitengevel kan een slaapkamer of werkkamer gemaakt worden Op niveau 1 kom je binnen en is de zitkamer. Niveau 3 is een slaapverdieping.

DAKTUIN   Om binnenstedelijk wonen aantrekkelijk te maken is een buiten­ruimte onontbeerlijk. Door de optopping aan de randen te situeren resteert op het bestaande dak een grote ruimte die als een gezamelijke daktuin ingericht wordt. Iedere woning heeft een priveterras aansluitend aan deze tuin.

Contact

DdP - Architectuur

Architect ir. Dennis de Poorter
06 12 37 37 92
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Adressen

adres:
Leistraat 57 
4818 NA Breda